Assortiment

In onze winkel verkopen wij voornamelijk Goudse boerenkaas uit de directe omgeving van het groene hart! Daarnaast hebben wij ook kazen van de kaasmakerij CONO.

CONO behoort tot de kwalitatief beste kazen van Nederland.

CONO gebruikt melk afkomstig van koeien, die uitsluitend in de Beemster polder grazen. Aangezien de grond daar door de droogleggingen ziltig van aard is krijgt de melk van zichzelf al een pittige smaak, waardoor zout toevoegen nauwelijks nog nodig is.

Ook zijn hebben wij diverse geitenkazen en een ruime keuze aan gekruide kazen met bijvoorbeeld bonte peper, rucola, fenegriek of truffel. Neem u voor elke keer één nieuwe kaas te ontdekken. U zult versteld staan van ons aanbod.

Een specialiteit is onze Gouda’s Trots. Deze kaas is speciaal 15 maanden gerijpt en tijdens dit proces gewassen met karamel. Dit zorgt ervoor dat de kaas zoet is en lekker pikant! Kom gerust eens proeven.

Hoe moet ik kaas bewaren?

Kaas kan het beste op een niet te warme plaats (minder dan 18 graden Celsius) bewaard worden: de koelkast (of de kelder). Bij snelle consumptie is een kast in de keuken geschikt als bewaarplaats. Als u de kaas in de koelkast bewaart, dan kunt u hem het beste een half uur voor consumptie eruit halen. Dan kan hij ”op smaak” komen. Om uitdroging te voorkomen is bewaren in kaaspapier uit de winkel, plastic folie of plastic zak het meest geschikt. Eventuele schimmelplekjes goed wegsnijden.