Kaas van ver

Hieronder vindt u ons assortiment buitenlandse kaas. Van Noorwegen tot Italië, zijn vele windstreken vertegenwoordigd.

Geitenkazen:

Crottin Minichevrot 80 gr. (Frankrijk)
Chevre Rocamadour (Frankrijk, Rocamadour)
Chevre Le Pise Du Lot (Frankrijk, Perigord)
Gjetost (Noorwegen, Gudbrandsdal)

 Witschimmelkazen:

Brie Chouette Roombrie (Frankrijk)
Brie de Meaux AOC (Frankrijk, omgeving Parijs)
Brie met Truffelvulling (Frankrijk)
Camembert Petit Normand (Frankrijk, Normandië)
Camembert Gillot Noir AOP 150 gr. (Frankrijk, Normandië)
Camembert Calvados (Frankrijk, Normandië)
Castelbelbo (Italië, Pietmonte)
Brugse Blomme (België, Brugge)

 Roodflorakazen:

Reblochon (Frankrijk, Haute-Savoie)
Chimay Grand Cru (België, Henegouwen)
Chimay Le Poteaupré (België, Henegouwen)
Gres de Vosges (Frankrijk, Elzas)
Epoisses gewassen in Marc de Bourgogne (Frankrijk, Bourgogne)
Epoisses gewassen in Chablis (Frankrijk, Bourgogne)
Merlemont Coup (Frankrijk, Franche-Comte)
Brebirousse d’ Argental (Frankrijk, Auvergne)
Le Montagnard (Frankrijk, Vogezen)
Munster Fischer (Frankrijk, Elzas)
Vacarin Mont d’Or (Frankrijk)

Halfharde Kazen:

Tomme au Marc Raisin (Frankrijk Haute-Savoie)
St. Bernardus Abdijkaas (België, Moorslede)
Trappe Echourgnac (Frankrijk, Dordogne)
Morbier (Frankrijk, Jura)
Emmenthaler(Zwitserland, Emmental)
Appenzeller (Zwitserland, noordoosten)
Raclette Zwitsers Rauwmelks (Zwitserland)
Raclette Frans (Frankrijk, Savoie)

Blauwschimmelkazen:

Stilton Blue (Engeland, Derbyshire)
Shropshire Blue (Engeland, Nottinhamshire)
Huntsman (Engeland)
Roquefort Palais Saveur (Frankrijk, Roquefort)
Gorgonzola Picante (Italië, Povlakte)
Gorgonzola Dolce (Italië, Povlakte)
Magor Igor (Gorgonzola met Mascarpone) (Italië)
Cabrales Picos (Spanje, Picosgebergte)
Kornblume (biologisch) (Denemarken)
Arrigoni Rossini (Italië, Pantelleria)
Fourme d’ Ambert (Frankrijk, Auvergne)

 Schapenkaas:

Manchego (Spanje, Castilla- La Mancha)
Percorino Romano (Italië, Sardinië)
Percorino Pepato (Italië, Sicilië)
Percorino Brillo (Italië, Sicilië)

 Harde Kazen:

Passendale Bel d’ Age (Belgie, Passendale)
Dulses Zeewierkaas (Bio)(Belgie, Gent)
Farmhouse Cheddar (Engeland, Somerset)
Cheddar (Engeland)
Parmesan Grano Padano (Italië, Lombardije)
Gruyère Zwitsers (Zwitserland, Gruyère)
Gruyère Kaltbach 300 dagen gerijpt (Zwitserland, Gruyère)
Comté Bande Vert (Frankrijk, Jura)
Comté AOC Jura Flore 20 maanden gerijpt (Frankrijk, Jura)
Tete de Moine (Zwitserland, Berner Jura)
Provolone Picante (Zuid-Italië)